11.11.2007

Tänk om jag hade ditt arbete

”Tänk om jag kunde ha ditt arbete för en dag”. Hon tittade på mig och jag svarade att hon älskar sitt arbete. Det vet jag att hon gör lika mycket som jag älskar mitt. Hon var ute efter kontrasten mellan det liv hon valt och det jag gör. Våra liv är olika, båda rätt.

Sedan jag kom in på byrån har jag fått olika reaktioner och det är många som vill arbeta med reklam. En del blir glada, en del blir avundsjuka andra blir bittra. Jag är ovan att hantera det. En kvinna frågade mig vem det var jag kände på byrån som gav mig arbetet. Det var befriande skönt att svara att jag nyss flyttat till Stockholm och att jag inte kände någon. Mina meriter only. En man frågade mig vad det var som gjorde mig kvalificerad till att arbeta med det jag gjorde. Han lade till att han var avundsjuk. Jag gillade den rakheten och vad ska man svara.

Det stämmer att det gick lätt för mig att komma in på en byrå i Stockholm och jag kunde välja, men det serverades inte på en räkmacka. Jag läste dubbelt i ett antal år och skaffade mig fyra universitetsexamina i lingvistik och humaniora. Jag har arbetat på ett par utländska universitet och stod i en aula och föreläste dagligen på ett annat språk.

I veckan gick jag förbi ett av konferensrummen på byrån under en kundpresentation och på väggen satt stora pannåer med våra reklamlösningar. Närmast glasväggen satt ett stort collage som jag gjorde i tisdags natt och jag log när jag gick förbi. Det är så det ska kännas.

2 comments:

Owe said...

Det är roligt att få ett erkännade som uttrycker och ger en erkänsla om vad man åstadkommit yrkesmässigt.

Det viktigaste är att du innerst inne vet om vad du kan, det ger dig tillfredsställelse tror jag.

egon said...

njut, även om det är svårt med såna kommentarer. förstår också så väl, jag vet uinte hur många gånger jag fått höra "men hur har du fått det där jobbet?" genom olika jobb jag fått. precis på det sätt man skaffar sig jobb - genom att söka och veta vad man vill och vara duktig på det.