10.28.2007

Mjölk

Andra halvan av dagen har jag hängt på ett supermysigt kafé tillsammans med Sarah och Nils. Vi arbetar med vårt examensarbete och letar idéer som håller i en längre kampanj med flera annonser alternativt reklamfilmer. Vi har några olika tankar vi gillar, men det känns inte som att vi riktigt har tagit hem den än. Mer filande; mer fikande. Nice.

Om ni har tid och lust får ni gärna hjälpa till med att svara på dessa frågor:
  1. Vilken mjölk brukar du köpa och varför?
  2. Vad är avgörande när du väljer mjölk?
  3. Några andra tankar kring mjölk…

11 comments:

egon said...

1. ekologisk mellanmjölk. mellanmjölk känns lagom (hej svenskt) och mitt samvete känns bättre om jag väljer den ekologiska.
2. bäst-före-datum är rätt avgörande faktiskt.
3. hm. får återkomma.

smul said...

ekologisk mellan eller lätt eller hel, oftast mellan.
ekologisk för att det är det minsta jag kan göra när det nu finns. mellan för att det är lite godare i kaffet och för att sambon gillar det bättre till gröten.

när jag väljer mjölk är datum och ekologiskt och svenskt avgörande. Jag köper inte mjölk om det inte är svenskt mejeri. mest är det väl för att det inte ska ha fraktats längre än nödvändigt.

3 jag gillar mjölk men har läst att kvinnor inte ska dricka för mycket för det kalkar ur skelettet. Dessutom var jag ett par år laktosintolerant vilket ändrade mina mjölkvanor så nu dricker jag det sällan. men jag längtar efter det varje gång jag äter nybakat av något slag. Ibland slår jag på stort och dricker ett glas när jag äter nybakat varmt bröd med hård yta och god ost. Eller kanelbullar. Det är gott

Mård said...

1. Den lokalt producerade mjölken, kortast väg, stöd det lokala osv. Lättmjölk, alltid, står inte ut med någon annan fetthalt. Finns det ekologisk köper jag den, väljer ekologiskt i det mesta om jag kan.

2. Bäst-före-datum, samt tillgång och efterfrågan. Finns det inte ekologisk tar jag nåt annat, finns det inte lättmjölk får jag väl bita ihop och dricka mellan. Men jag skulle aldrig köpa nåt annat än svensk mjölk.

3. Jag älskar mjölk. Dricker nästan bara det. Säg mu till livet!

Owe said...

1. Lättmjölk Låg fetthalt.

2. Lättmjölk färsk låg fetthalt rik på kalcium A, B , D vitaminer.

3. Lättmjölk med extra kalcium,
Den är därför extra bra för dig som kanske inte får i dig tillräckligt av dessa två viktiga näringsämnen i din vardagliga kost. Upp till 25 års ålder bygger kalcium upp kroppens benmassa. Därefter motverkar det benskörhet och urkalkning. Kvinnor är särskilt drabbade av benskörhet. Kombinationen av kalcium och D-vitamin är väldigt bra, eftersom D-vitaminet ser till att kalciumet tas upp av kroppen och lagras.

Ibland har jag avstått från att drick mjölk trots att jag tycker att kall mjölk är mycket samt kaffe med lite mjölk är gott.

Att börja sin morgon med havregrynsgröt med mjölk är för magen.

I de nya kaffe trenddryckerna ingår ofta mjölk varm eller kall vispad eller ovispad.

Jag tror att standardmjölk kan vara nyttig i ett barns uppväxt.

Jag älskar lättmjölk.

.perpotator said...
This comment has been removed by the author.
.perpotator said...

1. ekologisk mellanmjölk. mest av gammal vana. sen är lättmjölk helt blaskig och tunn, och tjockmjölk är ju som att dricka grädde.

2. jag tänker att jag vill göra besöket i kylavdelningen så kort som möjligt så jag inte fryser ihjäl. förpackningen ska vara lättöppnad. finns det inte ekologisk så köper jag ingen.

3. är ingen stor mjölkdrickare utan köper mest för att mina flickvänner alltid vill ha mjölk i kaffet eller teet. brukar ta förpackningen längst in, dom har längre bäst-före-datum. gillar inte dom där svåröppnade förpackningarna där man ska riva åt sidorna och sen trycka med tummarna eller hur fan man nu får upp dom. död åt förpackningsdesigners. "riv här" är bäst so far.

army of me said...

- ekologisk mellanmjölk, fast jag egentligen alltid vill köpa röd standardmjölk då den är allra godast. Men med tanke på hur mkt mjölk jag dricker så vore det inte så hälsosamt i längden.

- att den är ekologisk.

- dansk standardmjölk är den godaste av alla då den är sötad; sk södemelk. fet och söt, mmmm. så när jag är i danmark brukar det bli bärs och mjölk i väskan hem.

Laanna said...

1) Norrmejeriers låglaktos mellanmjölk. Är lite småkänslig mot laktos i så det är därför.

2) Försöker köpa nån mjölk med mindre laktos i. Om det fanns ekologisk låglaktos skulle jag förhoppningsvis köpa den också.

3) Mjölkförpackningarna på lågklaktosmjölken (och många andra förpackningar också) är både av papp och plast, vilket visserligen gör det fräschare men rätt mycket jobbare att källsortera...

Anne said...

Tack sötnosar för era kommentarer. Vi arbetar som sagt med en mjölkkampanj.

Laanna, precis som du är jag känslig för laktos och dricker aldrig mjölk. Ett tips, har du testat Valios? Den smakar som vanlig mjölk.

m said...

1. i sverige köper jag ekologisk mellanmjölk.
2. att den är ekologisk och att bästföredatumet är ok.
3. halvlitersförpackningar borde vara billigare! en liter mjölk räcker alldeles för länge för mig.

Laanna said...

Hmm, tror jag har testat Valios. Fast Norrmejerier funkar bra den med:)