9.09.2007

Just married

Det var tio år sedan jag träffade honom senast. Igår stod han klädd i kostym framme i kyrkan och gifte sig med sin älskade. En gospelkör sjöng toner som vibrerade i den höga vitkalkade kyrkan. Ansikten från förr fyllde bänkarna i kyrkan och de unga ansiktena som jag kände då hade blivit äldre. Jeans med gräsfläckar, skoltröjor och kepsar hade bytts ut mot kostymer, glansiga klänningar och hattar.

Brudgummen har bott i USA i några år, startade ett bolag, sålde det och flyttade till Sverige. I kyrkan talade prästen inför församlingen och sa att i en tid av förändring hade ytterligare en förändring skett för brudparet genom giftermålet. Jag tänkte tvärtom, att genom giftermålet ville de ha något stabilt i en tid av förändring.

Just married

6 comments:

egon said...

vilket levande foto! och så snygg brudklänning. du verkar fara runt på massvis med bröllop just nu?

Anne said...

Egon, mmm, visst är klänningen fin. Bröllopssäsongen verkar gå mot sitt slut nu.

Miss Upsey Daisy said...

Som sagt var. Mycket bröllop för dig..

Anne said...

Missy, ja men det var det sista tror jag.

Lisa said...

Jag var också på bröllop häromdagen. Det verkar ha blivit populärt att gifta sig, alla gifter sig. Eller så är det bara det att man har kommit i den åldern. Jag tycker att det kan vara skönt med lite stabilitet i vår föränderliga tillvaro.

Anne said...

Lisa, jag skulle tro att vi har kommit i den åldern, i alla fall nu när jag är i min hemstad. Det skiljer sig något från mina vänner i Australien och i Sthlm.