8.02.2007

Påse, polletter och packa

Jag gick inom mataffären sent igårkväll och lastade upp sakerna på bandet i kassan. Jag betalade och letade efter påsarna innan jag kom ihåg. Jag sa till kassörskan att jag behövde en påse. 1,50 sa hon irriterat. Jag försökte lämna över mynten och hon sa ”i lådan” och till min oförstående blick bankade hon än mer irriterat på myntboxen. Sedan var det till att packa ner sakerna. Själv.

Det kanske inte låter speciellt konstigt, men sist jag var i Sverige kunde man fortfarande betala med mynt. Det kanske är bättre med boxar. I andra länder jag har bott ingår påsarna och i Australien packar kassören alltid varorna till en. Bekvämt tycker jag.

Men okej, nästa gång i den svenska kassan kommer jag ihåg. Påse först, polletter i och packa sen. Got it.

7 comments:

pinhead said...

Kanske skönt att få påsen packad, men jag tycker synd om kassören. Kan inte vara bra ur ergonomisk synvinkel.

Laanna said...

Att påsarna kostar är väl av miljöskäl har jag för mig. För att folk inte ska ta hur många påsar som helst bara för att det är gratis...typ.

Mård said...

Jag glömmer fortfarande bort den lilla boxen. Är för ovan att hantera kontanter. Oftast när jag tar ut kontanter med mitt kort i en affär så glömmer jag att ta själva pengarna...

egon said...

haha, en gång i tiden var jag den där sura som sa 1,50 :) antalet som försöker tjyva åt sig platspåsar i en mataffär är hissnande vill jag lova.

Fröken Lund said...

He he. Den där myntboxen har jag också svårt för att koppla automatiskt även fast den varit i bruk i kanske drygt ett år nu. Åk förresten inte till Finland. Förutom att hålla reda på alla dessa grejer så måste du även komma ihåg att väga din egen frukt OCH prismärka denna borta i frukt- och grönthörnan. Om du kommer till kassan utan en fin streckkod på din bananpåse så kommer de bli sura på dig. Min mamma gör alltid det här misstaget. Det brukar sluta med att kassörskan springer iväg till frukthörnan själv och prismärker varan.

smul said...

jag har s.utat med kontanter för att jag aldrig minns hur man ska göra. Nu måste jag bara hålla reda på i vilka affärer man ska ha magnetremsan åt höger och i vilka man ska ha den åt vänster...

Anne said...

Pinhead, det kan jag hålla med om, men om jag får välja vill jag fortfarande ha min påse packad.

Laanna, säger dem ja, men det ligger i sakens natur att man behöver påsar att packa ner sakerna i, oavsett om de är gratis eller kostar 1,50. I Frankrike såg jag ingen bunkra plastpåsar, men enligt Egon verkar människor villiga att norpa plastpåsar så det är möjligt att jag har fel. Eller skulle de sluta om de fick påsarna.

Mård, den är lätt att glömma.

Egon, det låter helt galet, men samtidigt är 1,50 också för något som borde vara självklart.

Fröken Lund, samma i Frankrike och Danmark. Men man vänjer sig och börjar sedan muttra irriterat i Sverige när det tar tid i kassan att väga frukten.

Smul, det låter ungefär som mig. I Frankrike behövde man bara sticka i kortet.