8.22.2007

Medan Melbourne sover arbetar Stockholm

Över natten har det ramlat in ett grafiskt arbete som jag ska lämna in ett utkast på redan i dag. Det var inte helt oväntat eftersom jag erbjöd mig att hjälpa till med designarbetet till fotoutställningen i Melbourne om en månad. Jag kan inte vara där och hjälpa till med hängning av tavlorna, men jag kan sitta i min soffa i Stockholm och sätta ihop en inbjudan som ska gå ut till andra soffor i min älskade stad på andra sidan jorden.

Jag får instruktionerna över ett stressat mejl. A DL size and a screen size version of the same thing would be fine. Han fortsätter med att han vill ha en bild och en passande rubrik och frågar om jag kan sätta ihop något som galleriet kan godkänna. Inga problem, eller?

Jo, det finns inga bilder bifogade. Jag vet inte ens vilka bilder som ska vara med i utställningen. Jag kan gissa mig till att Sean kommer att ställa ut rökiga bilder från sina gig. Terry kommer troligtvis att ställa ut dramatiska porträtt med teatersminkningar. Jag skulle tro att ett par av grabbarna kommer att ställa ut bilder från Hosier Lane där vi gjorde en längre plåtning. Jag vet att en geolog kommer att ställa ut eldröda naturbilder från Australiens inland och bländande vita bilder från Antarktis vindpinade berg. Jag kommer att ställa ut en nakenbild och en barnhand med en fjäril. Den enda röda tråden i utställningen är de svarta ramarna med vit passepartout.

"Sätt en passande rubrik och design", skriver han i mejlet. Jag funderar på om han egentligen vet vilka bilder som ska vara med eftersom hans förslag på rubrik är lika urvattnad som en gäspning. Det medger han själv, men hur kan jag sätta en snygg rubrik utan att veta innehåll? Han vill inte ha en typografisk inbjudan, vilket annars hade varit oväntat på en fotoutställning.

Melbourne sover och jag har en inbjudan att lämna tills Melbourne vaknar.

2 comments:

Annika said...

Tuff uppgift!

Det låter som det finns två vägar att gå: antingen blåser du upp ett foto som är representativt för hela utställningen. Eller också gör du ett collage med en bild från varje utställare, förutsatt att ni inte är för många.

Gör en kupp vetja: gör helt fräckt en dummy med din egen "nakenbild", den med den tjusiga kvinnliga kurvan.

Jag är övertygad om att du löser det på ett smart och snyggt sätt! :)

Anne said...

Ungefär så jag tänkte också, antingen flera bilder men om jag känner några av gubbsen rätt kommer de inte att skicka bilderna i tid och då sitter jag i kläm. Bättre kanske att använda en bild. Jag tror på en typografisk och gör nog ett utkast på det.

Idén till kurvan är lysande rent designmässigt men det känns aningen egoistiskt att göra.

Vet inte om Melbourne är redo för nakenbilder på en inbjudan. Landet är betydligt mer religiöst moraliskt än man kan tro. En av mina vännner var faktiskt smått upprörd att jag ska ställa ut en nakenbild. Håller inte med såklart och väljer de en svensk designer så...