8.18.2007

Matbloggen

De senaste åren har jag bott på hotell med pentry och saknat ugn. När jag flyttade in i min lägenhet i Stockholm i förra veckan konstaterade jag nöjt att jag har stort kök för första gången på länge. Mindre nöjd när jag sedan kom på att jag inte tagit med något porslin och att skafferiet var naturligtvis tomt.

Min systers kök är klart större än mitt tidigare pentry, det är nog större än hela lägenheten i Melbourne när jag tänker efter, anyhow, klart bättre är att det innehåller allt man behöver. Eftersom jag har flyttat runt en del de senaste åren har jag sällan kunnat bjuda tillbaka mina vänner på middag, men nu när jag har tillgång till kök passar jag på. Välkomna till matbloggen.

Morot- och apelsinsallad
Morötter
Apelsiner
Avokado
Cocktailtomater
Cashewnötter
Citron – bara saften, mest för att citronen motverkar missfärgning
Valnötsolja, ca en tesked.
Basilika eller annan valfri färsk krydda, mest för färgens skull.

Smala stänger av morötterna, hacka ner resten. Salt och peppar. Klart.

Spenat- och örtscones
Sconesrecept:
8 dl mjöl
4 dl vätska, mjölk, vatten eller yoghurt
100 g smör
4 teskedar bakpulver
salt

Torra ingredienser först, vätskan sedan. Låt degen vila lite i bunken och gör det gröna under tiden.

Det gröna:
Färsk spenat
Färsk dragon och basilika
Oliver
Cashewnötter

Hacka ner allting. Blanda sedan in det i degen och lägg på plåt. In i ugnen, ut ur ugnen. Klart.

Busenkelt.

4 comments:

Laanna said...

Verkar ju supergott... och nyttigt därtill:)

Anonymous said...

mmmmmmm det låter supergott samt att det blir en härlig färgupplevelse

mmmmmmm

Matbloggen är fin.

smul said...

hur mycket spenat skulle du säga?

Anne said...

Laanna, brödet blev godast :)

Owe, lite variation.

Smul, jag är hopplös på att mäta och öser ner lite vad jag hittar och känner för just då. Men jag skulle tro ungefär 100 g.