8.21.2007

Konsten att fylla på ett cv

Dagens bästa är att Virtanen är tillbaka, kanske inte helt men i någon form. Okej, jag vet att jag är lite sen, men ändå. Glada nyheter.

Dagens tråkigaste är att Mo bestämt sig för att sluta blogga. Jag har läst hennes blogg länge så länge och jag kommer sakna hennes ord. Samtidigt förstår jag henne. Bloggandet tar tid och kraft och inspirationen går lite upp och ner.

De sista två veckorna innan jag lämnade Melbourne var hysteriskt stressiga och bloggandet blev lidande, men veckorna sedan jag kom hem har förmodligen varit ännu mer stressiga. Inte stressiga som att jag har arbetat, men fruktansvärt stressiga i att ställa om och anpassa sig. Det finns en oro i att vara i Sverige och börja om från början och bygga upp ett liv. Det finns en oro att bli inte lyckas med det. Det finns en oro i att lyckas med det och bli fast i Sverige.

Jag försöker koncentrera mig på vardagen här och jag vet att jag kommer att vara här minst till februari nästa år. Jag fick ett riktigt fint brev från en arbetsplats på Manhattan, men mellan de vackra orden fanns två bokstäver som sken igenom. Ännu ett no från New York och brevet jag väntar på från Melbourne börjar kännas allt viktigare för mig. Ännu vet jag inte, men jag vet att jag är här nu.

Det viktigaste för mig just nu är att se till att få mer erfarenhet inom det område jag vill fortsätta inom och jag söker arbete och praktikplatser, men samtidigt kan jag inte riskera att få hål i cv:t. Jag har hittat en kvällskurs som jag verkligen vill gå och det skulle passa perfekt tidsmässigt.

Jag har däremot inte alls lyckats hitta några bra fotokurser i Stockholm. Jag är inte intresserad av kombinerade foto- och photoshopkurser. PS har jag redan ägnat månader i och det jag behöver är mer rutin på studiomaterial. Kanske är ett slitigt fotoassistentjobb den bästa lösningen. Hade jag varit i Melbourne hade Terry hjälpt mig, men det är där och nu är jag här.

Om det är någon annan som behöver fylla på cv:t, finns universitetens lediga platser här. Det är gratis i Sverige. Bara en sån sak.

5 comments:

pinhead said...

En till fotokurs alltså? Du går in hårt för det där. Fullt förståeligt. För det är ju hur kul som helst att fota.

Anne said...

Pinhead, njae inte helt. Jag älskar att fota och vill gärna syssla mer med det, men ännu har jag inte hittat rätt bland fotokurser och arbeten i Stockholm.

egon said...

är du fortfarande inne på det spåret du skrev om flrut? (mail) jag ska isf ta mig tid nu att svara dig ordentligt inom kort, nu när kniven inte är på strupen längre.

Anne said...

Egon, nja delvis men mer riktat åt ett annat håll skulle jag tro. Mejlar dig senare.

www.cvfabriken.se said...

Stämmer, ett bra CV och ansökningsbrev är är A och O på resan till jobbet. Anlitade ett företag som skrev det åt mig; www.cvfabriken.se Blev riktigt bra och jag fick jobbet, så det var en väldigt bra investering. Bra för oss som inte kan med att skryta om sig själva, kan det bero på jantelagen kanske? :)