8.14.2007

Hos porträttfotografen

Det händer inte så mycket bland orden på bloggen just nu. Det beror på att det händer desto mer med designandet av cv:t som jag sitter och arbetar med. Idén är klar, mina thumbnails färdigskissade och jag började på datorn i kväll. Det är mycket arbete med layout, färgsättning och fotoredigeringar. Mest tid kommer det ta tid att rita upp saker i Illustrator, men det är samtidigt bland det roligaste.

I dag kom jag också på att jag verkligen borde ha bett någon av mina fotografvänner att ta några porträttbilder som jag kan använda till cv:t. Adam har studio i sitt penthouse, Deanna studio i stan och jag var själv i studio varje vecka. Jag tänkte inte på det då, men jag har tänkt på det i dag när jag upptäckte att jag saknade en lämplig bild.

Här har jag varken tillgång till fotograf eller studio så fotografen fick bli jag och studio blev syrrans hall. Jag hängde upp lakan för att få en vit bakgrund och trixade med ljus för att få en jämn ljussättning.

När jag plåtade kom min syster ut i hallen och tittade upp på gardinställningen där hennes nymanglade lakan hängde ner. Sedan tittade hon på hennes ditsläpade lampor. Hon gav mig en skeptisk blick, öppnade munnen men sa inget. Porträttfoto, sa jag förklarande. Hon skakade på huvudet och försvann ordlös ut genom dörren.

9 comments:

Mård said...

ordlösa systrar kan man stå ut med ibland.

Laanna said...

Kan du inte lägga upp en liten bild av cv.t när det är klart?

smul said...

jag ska lära mig rita i illustrator, om det är roligt alltså.

Anne said...

Mård, absolut.

Laanna, jag lägger nog inte upp det här eftersom en av anledningarna att jag gör om är att jag behöver ny logo som inte är förknippad med bloggen. Eventuellt finns det någon del som inte är känslig som jag kan lägga upp senare.

Smul, det var inte roligt när jag skulle lära mig. Jag var den enda som var nybörjare och jag var halvt gråtfärdig efter första dagen med pentool. Men med ritande nätter och hjälpsamma vänner lärde jag snabbt.

Nyckeln är att behärska pentool och sedan kan man göra det mesta i illustrator och även i photoshop är det ett av det viktigaste verktygen. Kan man bara det kan man rita det mesta i illustrator och det jag tycker är roligast är att ta handskisser eller foto, scanna in dem och sedan använda som underlag till att rita upp i illustrator.

Laanna said...
This comment has been removed by the author.
Laanna said...

Såklart du inte vill blotta allt här.
Jag ville mest se själva strukturen på den:)

Anne said...

Inte vitt och inte A4-format. Svart och vitt är naturligtvis betydligt billigare att trycka eller om du använder endast en PMS-färg om du gör en större upplaga. Jag kommer att trycka upp digitalt och kommer använda mycket färg skulle jag tro.

Att trycka upp visitkort kostar nästan ingenting om du designar själv och du kan bara stapla ett tiotal på ett ark och trycka. Mer arbete då med cv:t. Långt mycket mer arbete.

Det blir så mycket merarbete, en länk till en site håller bara om siten är uppdaterad och det blir det småsaker lite här och där.Jag håller fortfarande på. Lär hålla på några dagar till. Du får gärna mejla om det är något.

Laanna said...

Okej, då vet jag. Jag skickar rätt mycket ansökningar via mail, så för min del blir det nog a4-form i alla fall för att de ska funka i skrivare.
Får satsa på färg och layout i stället.
Men jag kanske hör av mig med frågor då...:)

Anne said...

Självklart annars är det såklart klart smidigast via mejl och förhoppningsvis får du ett positivt svar snabbt.