8.31.2007

Det har vänt nu

Det är märkligt hur en del människor kan vara så lika en själv på så många sätt. Båda tycker vi om det akademiska och det kreativa och vi har båda kommit fram till ett vägval och bestämt att gå i en ny riktning. Jag lämnade den akademiska världen; hon söker den. Jag längtar in i en mer kreativ värld; hon lämnar den. Annika har drivit reklambyrån Beckasin i tio år och hennes grafiska öga har vässat min folio och hennes kunskaper om branschen har hjälpt mig på flera sätt.

Jag arbetade inte alls med bild och form när jag senast bodde i Sverige och när jag flyttade från Melbourne tappade jag de dagliga diskussionerna kring de ämnena. Jag har värdesatt att snabbt kunna diskutera designlösningar med någon här, men det mest värdefulla är naturligtvis vänskapen.

Regnet öste ner när vi träffades igår för att tala om arbete. Det slutade med att vi mest talade om allt annat än arbete över god mat och gott vin. Och det bästa med allt är att hon nu flyttar upp till Stockholm.

Det kommer jag också att göra definitivt, i alla fall året ut. Det är klart nu efter att jag fick ett samtal i dag. Jag blev antagen till kursen i det ämne jag vill läsa. Det har vänt nu.

8 comments:

Laanna said...

Åh, grattis hörru!:) Vad skönt.

Owe said...

Anne och Annika ni �r speciella.

Jag �r glad f�r att ni sedan l�nge funnits hos varandras bloggar och numera �nnu n�rmare.

Owe said...

Härligt att du är på väg framåt.

smul said...

Grattis!

Fröken Lund said...

Grattis grattis! :-)

Anne said...

Laanna, ja, stor lättnad.

Owe, jo.

Smul och Fröken Lund, tack!

pinhead said...

Kul!

Anne said...

Pinhead, verkligen!