7.01.2007

Installationer

Bakom mörka solglasögon träffade jag Grace igår för lunch och vidare galleri- och shoppingrunda i Fitzroy och Brunswick. Vi tittade på några olika installationer och ägnade över en halvtimme till att köra omkring och leta efter ett hypat galleri i Brunswick. Till slut gav vi upp och satsade på ett fik istället.

Över en pumpasallad hade Grace en lång utläggning om den moderna konstens utveckling. Mycket kortfattat menade hon att den gick i två riktningar. Antingen det kallt mekaniska med detaljerade skisser och ”maskulint”, eller dess motsats i det hastiga och ögonblickliga, eller snarast det som ser ögonblickligt ut. Det överensstämmer väl med det vi såg igår. På ett galleri fanns en typ av motorcykel i tiodubbel storlek från golv till tak. Jag kan uppskatta arbetet bakom det tekniska installationerna och teckningarna men rent estetiskt tilltalar det mig överhuvudtaget inte. Det sista jag skulle vilja ha i mitt hem är någon slags robotliknande motorföremål.

Det bästa igår var att Grace tipsade om en australisk konstsite med massa arbeten i Australien och utomlands. Intressanta tjänster i design att söka och jag vet vad jag ska göra i dag.

2 comments:

egon said...

men åh vad jag blir inspirerad att gå på gallerier och utställningar hela tiden när jag läser din blogg. jag hinner aldrig med sånt sommartid, det blir som vintergöra. tyvärr.

Anne said...

Det brukar gå lite i perioder det där med utställningar. Den senaste tiden har det blivit en hel del, mycket tack vare att Grace och Denna arbetar med konst.