6.05.2007

När?

I dag fick jag avslag på den konstutbildning jag har sökt med anledning av att den endast är öppen för australiska medborgare. Jag blev minst sagt besviken. Jag har blivit uppmuntrad att söka in av lärare på kursen och jag har lagt ner många timmar på att förbereda en konstfolio till intervjuerna i början av juli. Nu visar det sig att jag inte ens kan gå utbildningen.

Om jag hade vetat det hade jag skickat alla mina målningar och folio tillsammans med paketerna jag redan har skickat iväg till Europa. Samtidigt tror jag inte på slumpen och om jag inte kommer in på konstutbildningen är det för att det inte är meningen att jag ska göra något annat nu. Det känns som att det mesta talar för att det är dags att lämna Australien och påbörja något nytt. Det var den tankegången jag hade tänkt utveckla i detta inlägg när telefonen ringde.

Rösten i telefonen gav mig på stående fot en tjänst med start om ett par veckor. Det är ett deltidsarbete i språkundervisning på vuxennivå. Det känns riktigt skönt. Något dumt är att jag skickade mina grammatik- och lingvistikböcker i förra veckan men det finns förhoppningsvis kvar en del paragrafer inuti.

Jag hade planerat att boka biljetten till Europa i dag, men med tanke på arbetet blev jag nu osäker på avresedatumet. Resa måste jag. Frågan är bara när.

1 comment: