6.11.2007

Lord of the dreams

For nagra ar sedan satt jag i min lagenhet i Stockholm vid koksbordet och bladdrade i DN:s resebilaga. Nastan hela numret var agnat at Nya Zeeland och turer i sparen av Sagan om ringen. Jag hade inga planer pa att folja just de turerna, men miljoerna fran filmen var lockande vackra. Jag minns att jag tankte att en dag ska jag ta mig till Nya Zeeland; jag minns ocksa att tiden inte var ratt nar jag kollade upp priser samma dag.

Det gar inte att komma mycket langre bort fran Sverige an till Nya Zeeland och priserna var darefter, formodligen var det hogsasong nar jag tittade eftersom biljettterna lag kring 30 000 kr. Flygtiden var runt 30 timmar. Det avskrackte och satte stopp for planerna. Da visste jag ingenting om att resan till Nya Zeeland bara skulle kosta 4000 kr och ta 4 timmar. Jag visste saklart inte att jag skulle bo i Australien heller och hade nagon sagt det till mig hade jag skrattat.

Nar jag satt pa bussen och sag den tjocka dimman vila over de grona kullarna kandes det som att kastas tillbaka till nagra av de sagolika miljoerna fran filmerna. Jag tankte pa hur mycket mitt liv har forandrats, hur mycket jag har forandrats och hur langt jag har tagit mig sedan den dagen i Stockholm. I sjalva verket insag jag just dar och da att aven om vissa drommar har krossats finns det andra som redan har slagit in.

11 comments:

Peter Madison said...

Mmm...livet kan vara som i en film ibland och det är du som skriver manus...

army of me said...

åh du får mig att drömma starkare....att tro....härligt.

Owe said...

Tänk att få se de underbara natur scenerierna från Sagan om ringen.

Vissa drömmar blir verklighet om man hjälper till att styra åt rätt håll.

Du får samla på minnen i dina sinnen som du kan plocka fram när du behöver känna ro.

Jag hoppas att din skoskav omgående lättar och att du inte fryser på Nzl

Lisa said...

Det är lustigt vart livet kan föra en, vilka platser man kan hamna på. Låter både härligt och spännande. Vill också åka långt bort... Ha det bra i NZ!

erik said...

att inse att drömmar har blivit sanna tror jag är viktigt, dessvärre tror jag att jag är dålig på att låta mig inse detta, självvalt dålig.

egon said...

vad härligt! min bror reste runt där i 6 veckor för något år sen, sett tusentals bilder (bokstavligt talat) och vill dit...!

Miss Upsey Daisy said...

Jag måste tillbaka en dag.

Vilken längtan du väckte.

P I F F L A N said...

Bodde ett halvår i Perth och reste i samband med det en månad i Nya Zealand...båda länderna är så otroligt vackra. Blir alltid lika glad då jag hör andra människor som vågar slänga sig ut i det okända :)

P I F F L A N said...
This comment has been removed by the author.
P I F F L A N said...

Ok om du vill ha tips vad som lönar sig att se i Nya Zealan.
Två måsten: Rotorua på norra ön är helt underbart, champagne pool var sagolik. Fox glacier på södra ön var också fantastik, speciellt om man aldrig sett en glaciär IRL förut.

Anne said...

Peter, synd att man bara får skriva manus för andra personer också. Men det är klart, jag har fullt upp med att skriva mitt.

Army: Då blir jag glad.

Owe: Inte direkt i spåren av Sagan om ringen, men Nya Zeeland i alla fall.

Lisa: London låter inte dumt det heller. Misstänker att du hamnar långt bort igen.

Erik: Tokyo låter som en dröm i mina öron.

Egon: Jag önskar att jag hade tusentals bilder. Det regnade i tre dagar och jag har inte plåtat hälften så mycket som jag skulle ha önskat. Lite blev det såklart ändå.

Miss Upsey Daisy: Förstår att du längtar tillbaka; det var fint. Men jag tycker bättre om Melbourne.

Pifflan: Tack för tipsen men jag hade tyvärr bara ett par dagar i Auckland på norra ön. Jag kom ut till Waitomo men aldrig hela vägen ut till Rotorua. Får bli nästa gång.