6.04.2007

Cut Copy

Melbournebandet Cut Copy är ett av de lokala band jag tycker mest om och deras första spelning på länge i stan sålde slut direkt. De satte in en andra spelning och den sålde slut lika snabbt. När vi såg dem igår hade de publiken i sin hand och alla verkade glada och dansade omkring.

Jag stod lutad mot en vägg och zoomade nog ut lite och funderade på maneterna. Intill mig fanns ett par snygga män som hoppade mer än några andra. Det var inte helt fel med tanke på att deras väderkvarnsrörelser effektivt höll undan alla andra människor. Efter ett tag blev hoppandet något tröttsamt eftersom killen närmast mig envisades med att stöta in min väska, trampa mig på foten eller bara svinga armen rakt in mig. Han hade ingen kontroll över sina rörelser i sitt speedade tillstånd. Påtända människor är ofta avtändande.

Jag hade blicken vänd mot scenen när jag oväntat kände två starka händer omsluta mina kinder och såg hans ansikte närma sig mitt. Jag hann överraskat tänka att vad fan, tänker han kyssa mig nu också? Det gjorde han inte men han sa ”du skulle bara våga somna”. Eh, nej, det hade jag förstås inga planer på.

En kvart senare överraskade han mig en andra gång med att göra samma sak och påminde mig om att jag inte fick somna. Jag vet inte var denna oro kom ifrån, aldrig träffat honom och det var inte som att jag blundade. Jag stod lutad mot väggen och lyssnade, men i tanken var jag inte längre där. Det konstiga var att han i sitt frånvarande tillstånd var den som var mest närvarande.

7 comments:

motherfakka said...

han kanske hoppades på att du ville ha lite.

Anne said...

Aha, den tanken slog mig inte förrän dina ord träffade med ett slag rakt i huvudet. Något försenat, men okej, I get it now.

Annika said...

Haha, ja säkert tyckte han du behövde speedas upp.

Mill said...

Ibland blir man lite överraskad över folks handlingar.

pinhead said...

Vill att de ska komma med en ny skiva. Nu. "Hearts On Fire" lovar gott.

Miss Upsey Daisy said...

Tänk om han hade kysst dig....!

Euw.

Anne said...

Annika: Jag var nog lite avtrubbad efter manetattacken.

Mill: Fullständigt.

Pinhead: Visst är den bra! Hoppas också på ett album.

Miss Upsey Daisey: Hade jag inte uppskattat.