4.30.2007

Liknar, liknar inte

-”Du påminner mig om någon. Någon känd”.
Jag vet redan vad han ska säga, men säger ingenting
-"Kate Winslet”, säger han och tittar på mig.
-”Du har hört det förut”, fortsätter han. Det har jag.
-”Men det är någon annan du liknar, jag vet att det är någon annan också. Drew Barrymore” hojtar han triumferande. Jag nickar lite igenkännande. Jag har hört det förut.

Det här med Kate Winslet har jag hört ända sedan hon gjorde Titanic. Det hände att det kom fram människor som ville påpeka hur lika vi var. Det kändes konstigt. Uppriktigt sagt blir jag lika generad varje gång någon säger att jag liknar henne. På senare tid har hennes ansikte ändrats och läpparna blivit större tror jag. Min mun är pytteliten.

Det här med Drew Barrymore är dock ganska nytt. Det började i slutet av förra året och sedan dess har jag hört det allt oftare. Jag funderar på om det beror på att jag slarvat med plattången och allt oftare låter håret självtorka. Om jag låter bli att föna håret och går ut i ett ofta blåsigt Melbourne blir mitt hår ganska lockigt. Jag tycker nog själva liknelserna känns hybrismärkliga. Vilka personer får ni höra att ni är lika?

9 comments:

motherfakka said...

en kanin alternativt martin björk.

Alexandra said...

Johanna Sällström, vilket jag gillade ända tills min barndomväns mor sa "ja, men det är för att ni har så sorgsna ögon".

Anne said...

Motherfakka: Jag blev helt förvirrad när du skrev Martin Björk. Jag vet inte varför, men jag har alltid trott att du var av kvinnligt kön.

Jag har just läst igenom hela din blogg i jakt på ledtrådar och har kommit fram till att du nog är mer lik Martin Björk än en miss rabbit. Gud vad du skriver bra människa, oavsett kön.

Alexandra: Men du är lik Johanna Sällström! Jag tänkte på det tidigare när jag läste.

Alexandra said...

Ja, jag vet men jag har inte sorgsna ögon!

Anne said...

Sant, du har inga sorgsna ögon. Du har Sockertoppsögon.

supertasty said...

jag får nästan aldrig höra att jag är lik någon. tror enda gången det har hänt var för ungefär sju år sedan då en stackars tioårig flicka kom fram till mig när jag var i stockholm och frågade efter min autograf. hon trodde visst att jag var jessika folcker. hmm...

och bara så du vet, jag är inte ett dugg lik henne.

Anne said...

Hey, du kunde fejkat och gjort henne glad. Annars håller jag med dig; du liknar inte direkt Jessica.

Verbal Kint said...

För tio år sedan var det en kvinna som kom fram till mig och sa att jag var lik Anthony Edwards, han som spelar Dr. Mark Greene i ER. Vi har båda bred mittbena och glasögon, annars vet jag inte vad som skulle göra oss lika. Enda gången någon tyckt jag är lik någon annan.

Anne said...

Verbal Kint: Ja, Dr Green kändes lite otippat.