4.10.2007

Prinsessdrömmar

Jag läste Hannas inlägg om the ultimate man index för några dagar sedan och har gått och grubblat lite på det där fram och tillbaka. Går det egentligen att leta efter vissa adjektiv i en man? Jag är tveksam. Jag har en kompis som enbart går ut med finanspojkar. Det begränsar förstås utbudet radikalt. Jag har en annan vän som under alla år jag har känt henne har letat efter en man ”som kan uttrycka sig i fullständiga meningar och inte tar droger”. Det tog henne 26 år att hitta honom, men hon gjorde det till slut. Jag frågade Grace och hon började genast rabbla upp sin lista. Here it goes:

1. Vara passionerad, inom vad eller på vilket sätt spelade ingen roll, men han ska brinna för något.
2. Få henne att skratta och hon få honom att skratta.
3. Behandla henne som en prinsessa och sätta henne främst. Alltid.

Sedan lade hon i och för sig till att han inte fick vara yngre eller kortare än vad hon är. Hon återkom till prinsesspunkten eftersom jag inte kunde låta bli att invända att den kunde vara lite knepig. Kanske är den till och med motstridig till den första punkten, om han inte brinner för henne då. Prinsesspunkten var dock inte förhandlingsbar. Hon sa att ju äldre hon blev desto viktigare har det blivit för henne att han sätter henne främst.

Jag har naturligtvis fått frågan förut om den ultimate mannen och även om jag nog har försökt har jag aldrig lyckats komma fram till något svar. Kanske för att jag inte tror att det finns något enkelt svar. En gång fick jag ett sms från en av mina närmsta vänner där hon skrev:

En dag kommer han dyka upp iklädd kostym och bära en halvdåligt skriven kriminalare under ena armen och en champagneflaska under andra.

Hon visste inte hur nära drömmen hon hamnade.

2 comments:

Konsultpappan said...

ha ha ha!
Det är ju prinsesspunkten som är viktigast :-)

Anne said...

Jag hoppas du har rätt. Jag vill tro att du har rätt. Jag önskar att det finns en närvarande man här i krokarna som känner precis som du. Det är svårt att våga tro på prinsessdrömmar.

Tack för att du läser! Jag sitter just nu med morgonkaffet, ja eller snarast mitt morgonte då.