4.13.2007

Gallery hopping

-Jag älskar det.
(tystnad)
-Du gillar det inte, eller hur?
-Jo, det gör jag, men det passar inte.

Vi är inne på ännu ett galleri. Grace älskar det. Deanna not so much. Grace och hennes kollega Deanna förbereder en utställning med sina verk. De försöker enas om ett galleri och hitintills har de inte alls haft samma smak. Det är redan dags att boka galleriplats för utställningar i slutet av året och vi har varit runt på ett antal olika gallerier. Att de tycker olika beror främst på att de ställer ut olika saker. Grace arbetar med mjuka vattenfärger och collage. Deanna med grafik. Om man har lust skulle man kunna göra en halvdålig liknelse att de speglar sina genrer, åtminstone på ytan. Grace klär sig europeiskt chickt medan Deanna är något av en pojkflicka.

De har varit iväg på några olika gallerier i Richmond när jag ansluter vid lunchtid. Vi kör upp till Carlton och börjar… med lunch på en uteservering. Därefter tittar vi på ett par gallerier innan vi tar bilen till CCP, Centre for Contemporary Photography. Galleriet är alldeles strålande vackert. Entrén leder in i en betongkorridor som fortsätter in i ett halvmörkt rum. Därefter följer man korridorer som blir allt ljusare tills man når längst in i galleriet. Det innersta rummet badar i ljus upplyst av dagsljuset från ett högt fönster som sträcker sig från golv till tak. Svårt att förklara arkitekturen, men tänk labyrint där man hittar vägen genom att följa ljuset. Så. Anne Zahalka är en av fotograferna som ställer ut och jag tycker det är bra.

Fitzroy är något av Melbournes motsvarighet till Stockholms söder. Det finns en massa gallerier, kaféer och barer och är lite lätt alternativt sådär. Vi fortsätter på… ännu en uteservering. Det är ungefär så det går till under dagen. Ett par gallerier, en uteservering, ytterligare ett par gallerier och sedan paus igen. Om de enas om galleri? Nej, men vi kommer fram till att vi ska göra om det här igen. Inte minst för uteserveringarnas skull.

No comments: